41 Komen untuk "CHALK"

  1. Oh..dah guna pen putih ye..zaman saya yg guna chalk..he he
    Tapi masih maintain papan hijau ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. papan hijau tu bukan papan hijau zaman kita dulu norh..dah dilapisi cat hijau khas untuk chalk marker tu..

      Padam
  2. Ingat ingat..lenguh tangan padam papan hitam..pastu ketuk duster kat longkang..berkepul habuk...tangan cikgu pun kasar semacam..bg pelempang mmg rasa...la ni dah canggih ye kak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaah..suka betul kalau dapat sorok sebatang, conteng meja, conteng lantai, hee

      Padam
  3. jemput le bawak anak2 murid teacher Anim ke sekolah saya..meskipun dah dpt johan 3K Ksaan, no 3 Sek Harapan Negara dan bermacam2 lagi, masih guna 'chalk' dan 'duster'..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha......biasalah, kebajikan guru diutamakan di sini..

      Padam
  4. Madam teacher,.... tak pernah tau marker putih tu...ada rupanya...
    yelah... budak sekarang memang tak pernah tau 'kapur' tukan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah tak sesueiiii lagilah kapur tulis tu untuk I, heee

      Padam
  5. hehehe...lama da tinggal zaman skola ni..
    baru tau skrang da guna chalk camni pulak....lebih selamat dari yg dulu kan kak..
    selamat dari segi kesihatan dan selamat dari di kebas oleh anak murid..hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan semua negeri guna tau!

      Padam
  6. saya baru perasan awak adalah follower yang ke 888 .. ada saya nyatakan dalam entri terbaru saya semalam.

    BalasPadam
  7. first time saya tgk marker kaler puteh.

    la ni bukan zaman ' chalk and talk' lagi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. la ni zaman show (ICT) and pupils talk...heee

      Padam
  8. he he dulu2 ramai yg guna chalk kat kasut sekolah

    BalasPadam
  9. Dulu Ketua Darjah mesti sentiasa check stok kapur dalam meja guru. Kalau dah tinggal sikit,kena ambik sekotak kat pejabat sekolah. Kalau tak nanti Cikgu marah... time dia nak menulis tapi kapur habis...

    BalasPadam
    Balasan
    1. la ni, kalau cikgu lupa refill, melangu le kejap tunggu budak lari ke ofis p refill. biasanya...hari Ahad, first day selalu lupa..

      Padam
  10. Oooo..bagus nye lebih efektif. Kalau guna kapur tu mmg batuk memanjang cikgu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya..ramai kawan2 kena penyakit bronkitis satu masa dulu...

      Padam
  11. dulu dulu macam macam kaler kan chalk tu...wah kenangan mengusik jiwa sungguhlah apa yg madam ticer cerita hari nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya....saya boleh draw lukisan lagi. la ni, sorrylah...

      Padam
  12. Sekolah anak kakak still guna chalk lagi.

    Bila Anim sebut tepuk pada kasut itulah yg kakak buat dulu tau. Bukan masa sekolah rendah aje kakak buat tapi dah sekolah menengah pun masih buat lagi hihi... kasut jadi putih:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah, bukan semua negeri dan sekolah kan kak...

      p/s zaman sekolah dulu...malu tunjuk kasut kotor, lagi2 kita perempuan

      Padam
  13. suka gini lagi sebab tulisan lebih jelaskan.. kalau pakai makertu cam tak jelaslerakn... tapi tensen gak jadi cikgu kalau baju rosak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekali terkena, kenalah beringat..tapi kadang2 dia bocor jugak bila baru lepas refill...

      Padam
  14. Salam Madam teacher...uuu sekarang dah tak pkai chalk lah ye..baguskan ..takdelah berdebu...selamat utk anak anak asma...kalau time cucu nekcik sok...bawak i pad i phone jer lah gamaknya ye!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sok rasanya papan hitam tu pun jadi touch skrin nekcik atau anak murid belajar stail konferens..hantar homework online sahaja..heee

      Padam
  15. assalamualaikum ... betullah . zmn saya sekolah dulu pun guna chalk . pastu gi amik chalk siap conteng kat muka kwn . Seminggu sekali moniter akan ambil 1 box chalk dari pejabat . Kekadang tuh ada yg colour . Tu yg semua jadi gatal tangan pi conteng sana - sini ... heheheeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. cikgu paling hot kalau dalam kotak tu...kapur semua pendek kan? hee...dah semua dok sorok bawah meja!!! haha...

      Padam
  16. Salam,
    Canggih skrg ni... Zaman dah berubah. Hanya yg mengetahui dan pernah merasa sahaja yg akan terasa kehilangannya. Pengalaman kena denda berbedak dgn pemadam salah satu darinya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. huhuhu...nampak mata je ye bin....kenangan tu, maafkan sajalah cikgu bin dulu. dia tak berniat nak mendera tu...

      Padam
  17. Betullah Anim, mana dia org guna benda2 macam ni zaman sekarang, aduh cikgu kesiannya la kita sebab zaman dulu kalau sapa2 murid nakal masa cikgu menulis kat papan hitam, siap kena baling dgn chalk...Nice sharing Anim, akak rasa muda balik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, dulu, cikgu ada senjata nak baling kat kita dengan kapur...heee...

      Padam
  18. owhhhh ni serupa mcm kat Uni. tp papan Uni putih, then guna marker hitam biru merah hijau.

    cikgu CiM dulu suka tembak budak tidur dlm class guna chalk. perghhh...kena tu sakit wooooo....

    BalasPadam
    Balasan
    1. white board dan marker tu dah biasa jumpa. ni marker putih cam kapur...

      Padam
  19. Ohh..baru tahu..ye lah zaman saya masih guna kapur, tak pun guna whiteboard..hehe..rindu zaman sekolah ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bergantung pada sekolahlah aini..sekolah kak dah 3 tahun guna chalk marker ni

      Padam
  20. Madam Teacher, dekat sekitar SP ni kedai mana eh yg ada jual chalk marker boleh refill nih.dah puas cari x jmpk :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. takde jual kat stationary biasa. dijual oleh pembekal peralatan ke sekolah. lupa lak nama syarikat pembekal. bagilah e-mel, kalau ingat nanti tanya kerani sekolah

      Padam
    2. ohh yeke..patotla..ni email sy pajamas89@hotmail.com

      Padam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i