42 Komen untuk "Tak mau balik.."

  1. Bersabar jelah Kak Anim ye tapi kadang2 keletah depa mencuit hati.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aina, depa dah macam anak kita sendiri. faham dah kerenah budak tahun 1

      Padam
  2. hehe..sweetnya...Tapi kalau tinggal dia seorang mesti risau pula kan...so kena la layan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. risau dia tak balik2 lagi, ida. berbasikal sorang2 balik rumah. kawan2 dah lama chow

      Padam
  3. Saya tak mengajar Tahun 1, tapi kadang-kadang dapat relief juga. Memang soalan mereka itu lebih banyak dari mereka dengar apa yang kita cakap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. helmi, kak anim ni guru tahun 1 tetap dan berpencen..huhu. 23 tahun mengajar, dekat 20 tahun ajar tahun 1, hee

      Padam
  4. Bila budak bertopeng itu besar nanti dan jadi seseorang, dalam hatinya akan tetap mengingati guru yang mendidiknya hingga dia ke tahap itu....
    Terima kasih cikgu!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita tak harapkan balasan Jay Ar,asalkan dia jadi manusia berguna

      Padam
  5. alooo kena layan murid-murid yang penuh keletah... sabo ye cikgu


    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    BalasPadam
  6. Bagus semangat dak Hakimi ni ....tak cepat mengalah yek Nim....
    layankan ajelah cikgu hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. layan..jangan tak layan...
      budak2 ni kena kita bagi suka kat kita...senang nak mengajar, hee

      Padam
  7. budak darjah 1 baru melangkah dari alam tadika, masa diorang tadika lagi jenuh nak melayan, kita cerita tang lain, dia nyampuk cerita lain yang tak berkaitan lansung dgn cerita kita, sabo jela..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah, azimah pun mengajar budak kecilkan. faham ajalah kerenah mereka. kadang2 kita ajar lain, depa maksudkan lain, heee

      Padam
  8. baru akak tau yang Anim ni seorang cikgu gupernya..:)
    mesti banyak pengalaman kann ! mengajar darja 1..
    akak bangga dengan seorang yang bergelar cikgu ni..akak yg dok rumah menjaga 3 orang anak jew kalut tak bertempat..stres tak yah citer arr kompom ada hehe..
    inikan pulak seorang cikgu yg menjaga 20 orang ke atas , darjah 1 pulak tu..tabik spring lah kat cikgu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. baguslah kalau ada parents yang mengerti...
      faham kalau sekolah ni untuk melahirkan insan, bukan produk macam kilang...
      saya sendiri mahu anak murid saya melangkah jauh berbanding cikgunya...

      p/s dah 23 thn mengajar roha...tahun 1 je dah 20 tahun, huhu

      Padam
  9. hahaha...comel Hakimi ni Kak...gigih nak siapkan lubang tu...
    kira guru penyabar jugak ni...hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. guru tahun 1 memang kena bersabar, hee

      Padam
  10. mesti anak murid sayangni... sebagai ibu kita dapat melihat riak anak murid kalau balik dari sekolah... dapat cikgu baik kalau dia bercerita tu penuh dengan keseronokan .... kalau boleh esok nak lagi masuk kelas cikgutu.. tapi kalau dapat cikgu yang tak best di mata dia ... ala esok cikgu X masuk lama lak tu isyh isyh.. cam tak semangatjer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau murid sayang cikgu...senang nak mengajar, zila..heee
      dia ikut cakap kita

      Padam
  11. heheheheh comel je... pada sy biar la dia duduk di sekolah drpd dia merayap ke tmpt lain...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bahaya juga kalau tak balik saing kawan2...dia berbasikal sorang2 kat jalan tu..

      Padam
  12. Comel dan cantik pulak hasilnya Anim.
    Habis dia tak balik Anim kena tunggu ke?
    Itulah besar ganjaran jadi cikgu ni kan.
    Apa lagi kena budak tahun 1 macam ini.
    Macam-macam kerenah:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tunggu sekejap kakzakie..
      risau lak mak dia tunggu lama kat rumah, dia tak balik2 walhal kawan2 dia dah balik
      silap2 kata cikgu tahan pulak..huhu

      Padam
  13. Sekarang cikgu kena ikut kehendak anak murid. Seronok juga mengajar budak-budak Tahun 1 ni. Keletah mereka menghiburkan kadang-kadangkan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita ni emak depa kat sekolah, mummy. nak minum nak makan nak keluar. cikgu kena ikut cakap depa. dia cuit kita, dia pegang kta, dia peluk kita...so innocent

      Padam
  14. kak anim.. fifi pon pelik.. macam mane boleh lame tak jenguk kak anim.. nak kene bace satu2 ni.. comel la anak ni.. rajin..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haahkan fifi..camna kita leh ter"putus hubungan"? huhu

      Padam
  15. sy plak bersabar dgn karenah remaja 16 dan 17 thn, ada yg malas belajar. dah nasihat n denda tp masih x berubah2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak tahulah kalau mengajar budak besar...
      saya ni macam budak kecil lak perangainya abe kie..huhu

      Padam
  16. Budak kecil ni nakalnya masih boleh ditegur..kalau kak anim mengajar sekolah menengah, mau semput kak anim...hehe Comel pula topeng tu! kreatif!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah..kak pun tak berminatlah BM..heee

      Padam
  17. jadi cikgu kena sabar ... budak ni klu dah minat , dia buat betul - betul .

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya...sanggup balik lewat. dia nak pakai topeng tu sambil tunggang basikal balik rumah katanya..heee

      Padam
  18. masa sekolah dulu mmg suka buat topeng mcm ni kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. aktiviti yang paling menyeronokkan bagi budak2 kan..

      Padam
  19. Hehehe.... Macam2 ragam kan kak.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah, munna. nampak beza anak2 murid 24 tahun lalu dengan sekarang. depa lebih berani dan aktif

      Padam
  20. salute dengan akak... kalau la cikgu abg long(hakimi jugak) mcm akak...

    BalasPadam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i