30 Komen untuk "The Lone Ranger"

  1. bestnya...

    teringat mase dengan anak2 Taska dulu..=)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aaaah, dulu AA cikgu taska kan?

      Padam
  2. Assalam Anim,

    i had experience mengajar anak2 tahun 1 ni in 1993.. they were so cute. kalau zaman jahilayah i dulu i pakai kebaya, terus melese kat tepi i sambil cakap i cantik lah, wangi lah.. baju baru ye cikgu. heee... even i nampak garang to them but still depa suka kat i..

    BalasPadam
    Balasan
    1. budak tahun 1 very sincere kalau memuji, tak berdendam dan tak ambil hati kat cikgu dia. saya ni agaknya jadi cikgu tahun 1 tetap dan berpencen...hee..dah 8 sekolah yan, muka sesuai jadi kawan budak tahun 1

      Padam
  3. bagus betullah madam ticer ni..idea spontan datang tiba tiba yek...keke

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam anak kita zu...rajin pujuk

      Padam
  4. Nostalgia nye. teringat zaman kanak2.

    BalasPadam
    Balasan
    1. zaman kak darjah 1 dulu, cikgu garang sangat2..huhu...

      Padam
  5. Assalamualaikum Anim..
    Nampak seronok dan bersemangat murid2 ni.
    Semoga mereka menjadi insan berguna hasil didikan cikgunya yg berdedikasi dan amat mereka sayangi ini.
    Salam perkenalan, terima kasih diatas kunjungan anda ke Relaks Minda. Amat2 saya hargai, semoga terjalin persabatan di alam maya ini. Harap anda menyukainya dan jgn lupa berkunjung lagi ;)
    Izinkan saya follow blog ini..jika anda sudi anda boleh follow blog saya juga.
    Terima kasih sekali lagi.

    BalasPadam
  6. hehe...dah nama pun cikgukan... pandai je nak mengambil hati budak...Tahniah cikgu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. cikgu tahun 1, huhu...macam budak Tahun 1 gak

      Padam
  7. Kalau dah nama cikgu pasti ada jalan dan cara utk memotivasikan anak didiknya. Kalau kakak dah tak terfikir dah Anim. Bukan mudah nak memotivasikan anak seusia 7 tahun kalau tak ada skill...
    Tahniahlah pada cikgu-cikgu. Kakak memang salute..

    BalasPadam
    Balasan
    1. zaman keluar maktab, memang garang kak. dah masuk 2 abad jadi cikgu ni,dan asyik letak kat tahun 1..automatik jadi slow, kak..heee

      Padam
  8. hehehe..teringat zaman sekolah dulu-dulu.
    buat topeng untuk subjek pendidikan seni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sejak kssr dierkenalkan, subjek BI ada language art. Depa buat projek,mdepa menyanyi dsbnya... Tak macam dulu, kerjatangan dlm pend seni saja

      Padam
  9. Hehehe tabik spring ler kak dgn idea spontan tu
    tapi kannn 'si kuat sang gajah' tu
    cam yg buat mercun bola erkkk
    betul ker kak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. hohoho.. ni budak lain, seri. kalau dia, rasanya tak kisah sorang2 ke depan. yg ini, takut2 dan malu2 orangnya

      Padam
  10. hehehe dpt kat adik ni sampai sudah die nyanyi x berhenti !

    BalasPadam
    Balasan
    1. depa ni sama KA, tak mahu buka sampai balik!

      Padam
  11. assalamualaikum ... ish , mdm teacher dah cabar nih , mana boleh jadi . sorg pun sorg lah ... hahahaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. seronoklah dia sebab dia the largest, the strongest...

      Padam
  12. Salam Anim..alhamdulilah..teacher yang baik akan menjadi idola anak anak yang tulus ini...Teachers are born not made!!!
    Teruskan menjadi pembakar semangat untuk bakal bakal pemimpin yang akan datang..insya Allah

    BalasPadam
    Balasan
    1. amanah nekcik...bakal disoal saya nanti, itu yg menjadi ingatan saya

      Padam
  13. adek2nya lucu yach..terus berprestasi aja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. budak kecil begitulah fajars

      Padam
  14. Wah kreatif nya teacher ... comel la semuanya.. tapi tak glamor sebab masuk blog tak tak kenai muka ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. che mid..depa pakai sampai balik, mana nak nmpk muka!

      Padam
  15. hehehe...nasib baek madam teacher pandai pujuk yer...

    BalasPadam
  16. Kita memang suka baca cerita anak-anak murid Anim. Untung budak-budak dapat teacher macam Madam Anim...

    BalasPadam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i