38 Komen untuk "# Rabu Yang Senyap 40 : Kita Tetap Kaya"

  1. hehe... cute je quote dia kak.. haha..

    tapi gulai otak lembu... ooo tidak.. seram..hehe..tp ramai yang kata sedap ek?

    BalasPadam
  2. betul tu kak.. sedap tak gulai tu kak? firt time aiza dengar.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ooo...dia tak sepopular sup ekor ya..hee

      Padam
  3. sedap ke otak lembu? hehehe teringat semlm baca metro kisah baby di lahirkan cacat penglihatan dan otak di luar. sedih baca ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam telur putih cuma rasa lemak2 gitu...waaaa...

      Padam
  4. Selalu org kaitkan bodoh macam lembu tapi boleh digulai ye.
    Macam mana dia korek otak lembu tu agaknya ye Anim..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodoh cam lembu kakzakie..tapi lembu lagi pandai dari manusia..
      depa takut masuk api..tapi manusia tak takut api (tak takut api neraka bila tak solat)..

      p/s susah nak siang kakzakie..kena buang urat2 halus (salur darah) kat otak tu dulu sebelum dimasak, huhu

      Padam
  5. tak pernah rasa lagi la anim..sedap ke....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau ada peluang, nanti kita share no...huhu

      Padam
  6. Alhamdulilah..camtu semua orang kaya lah kan...dengan adanya otaklah kita jadi manusia yg cemerlang di dunia dan akhirat..insyaallah

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru lah orang tak kata kat kita "kau ni takde hotak ke?", heee

      Padam
  7. pernah MIL knah masak gulai tempoyak otak lembu..tp knah xberani mencuba..hehe..keluarga sebelah cik man kata sedap..ntahla =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. rugi kak nah..kena rasa sebab dia berlemak gitu, huhu...
      benda kecik kat kepala dia tapi jadi rebutan...

      Padam
  8. otak lembu tak kaya sebabtu kena buat gulai...
    rasanya orang kedah memang gunakan keseluruhan organ lembu.. semuapun dia buat makanan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haah...semua part dari seekor lembu, depa tak buat

      P.s otak lembu mahal harganya..otak tetap otak, tak salah apa cuma jangan berfikir cara lembu...

      Padam
  9. Otak lembu...Oh tidak! Tengok pun xlalu inikan pula nak menjamahnya, boleh pitam hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eleh..kalau kak hidang dan tipu sunat itu telur putih, mesti BM ngap aja...heee

      Padam
  10. Tak pernah cuba lagi otak lembu...hehehehe. tq share kak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heee...bila masuk pinggan, takde rupa "otak" lembu

      Padam
  11. Balasan
    1. Gulai otak lembu le anies, ngehngeh

      Padam
  12. err..otak lembu?? tanak..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cubalah sikit..cubalah sikit..heee

      Padam
  13. klu ada yg berani mkn otak , respect lah ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan bayangkan rupa, memang tak lalu. Bila tengok dalam pinggan, serupa putih telur je

      Padam
  14. so far tak pernah cuba otak dan usus lembu, dan yang 'sulit' tu.. yang lain semua sudah.. sangat suka lindah lembu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haaah....saya pun suka lidah lembu, yan. Yan pun hebat juga, suka cuba makanan yg pelik

      Padam
  15. Tak berani la nak cuba kak otak lembu tu....=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa je..bukan suruh makan banyak, heee:-))

      Padam
  16. pernah dengar..tak pernah pun makan...sedap ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam putih telur rebus bunda..Tapi rasa lemak2 sikit.

      Padam
  17. wow dh bertukar rupa blog k.anim,.pnya lma x buat blog walking..makin cantik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama tak dengar cita noor. Menyepi je sejak pindah kl

      Padam
  18. betu tu kak ANIM..
    otak lembu..err nak jg tengok tapi tak nak lah kalo makan..hehe

    BalasPadam
  19. Syukur kita nikan.... cukup sempurna, dianugerahkan otak yg tidak setanding emas!

    BalasPadam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i