40 Komen untuk "Sayang Madam macam garam dan gula"

  1. selamat hari guru kak!!

    p/s kak puas godeh camner nak komen tau, kdg2 nak baca pun tak bleh..
    huhuhu ker saya yg tak pandai :p..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq ser..

      alamak, ya ke? hilanglah satu pembaca setia nanti..huhu

      Padam
  2. uniknya hadiah tu kak.
    yela apepun itu penghargaan utk cikgunya=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak kisahle..janji dia sayang cikgu dia, haha..

      p/s kak takleh komen kat blog AA lah

      Padam
  3. selamat hari guru Anim..

    minggu ni takyah beli garam dan gula yek..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah...bestkan. hadiah bermakna sejak 23 tahun bergelar pendidik

      Padam
  4. Selamat Hari Guru Anim.
    Antara hadiah istimewa tahun ini, sebilah pisau!

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah?????? heee

      p/s samalah kita. selamat hari guru juga

      Padam
  5. Anim, terkejut cikgu yg dpt kotak samsung galaxy tu karang. Hadiah klasik... gula & garam. Selamat Hari Guru!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dapat yang betul, alamat kita pulak nanti yang terpengsan, tak percaya..huhu

      tqvm huda

      Padam
  6. salam kenal..selamat hari guru.. :)
    bertuah punya budak..hahaha tapi so sweet la dapat hadiah cengginikan..
    betullak mcm gaya p.ramlee tapi byk moral disebaliknya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. selamat kenal juga, tqvm cikda

      p/s mak ayah dia mesti peminat cerita P.Ramlee

      Padam
  7. Selamat hari guru. Memang unik betul hadiah yang diberi oleh murid tu ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. tqvm. iyalah...pertama kali dapat hadiah garam dan gula sejak bergelar guru

      Padam
  8. Selamat Hari Guru akak.
    Semoga gembira dan ceria selalu.
    Hadiah yng penuh bermakna.

    BalasPadam
  9. Ya Allah Anim... kreatif betul mak yg bagi gula dan garam tu. Ada banyak maksud tersirat macam cerita P Ralmee:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. iya kakzakie..tanpa gula, tanpa garam...hidup tak brmakna..

      Padam
  10. kalau saya duduk dekat dengan cikgu Anim,mesti kek tu dah dapat dirasa kan...hehehe...Selamat Hari Guru ye!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tqvm...beruntungnya berjiran dengan baker kan? hee

      Padam
  11. wah..betullah..hadiah garam dan gula tu tiada tandingan..walau berapa nilai hadiah darida anak murid, kita tak boleh persoal kan kak..bukan semua yang mampu...tapi selagi terdaya, saya pun sediakan hadiah buat cikgu2 hero berdua tu..supaya mereka pandai menghargai jasa seorang guru..Selamat Hari Guru kak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq ida...kak tak mengharapkan hadiah dari mereka. dah kata.."doa" tu hadiah berharga tapi budak tahun 1, apalah makna hadiah kalau tak nampak benda nak diberi kan. kak faham dah...

      Padam
  12. Salam,

    Allahuakbar.... comel nya kak anak2 murid akak...
    terharu betul...
    Semoga Allah berkati kita semua...ameen...
    Selamat hari guru kak...

    p/s:kak, i dah letak dah button follower tu... hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. tqvm huda..
      tahun 1 ni, mak2 depa yang lebih prihatin..

      p/s senang sikit kan nak tengok entry baru..

      Padam
  13. Selamat Hari guru kak...hamboi2..dapat garam dan gula. hehehehe....budak tu nama ahmad albab ke kak? kikikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...nama je lain sikit. tak pe..satu kenangan indah untuk dikenang, heee

      tqvm..

      Padam
  14. hehe... cute kak... selamat hari guru kak... next year kami kena prepare awal utk hadiah pulak le jawabnya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tqvm...haha..siap sedialah ya. kalau anak jenis tak kisah tak pe. 2 abdul yang besar ni pun asyik mendesak minta belikan hadiah..huhu

      Padam
  15. nilai hadiah x penting, ingatan itu yang lebih bernilaikan !

    BalasPadam
    Balasan
    1. kenangan manis bila dikenang..

      Padam
  16. alhamdulillah ... hadiah sgt bermakna tuh . berilah hadiah yg boleh beri pahala kpd kita . mmg bijak org yg memberi ...

    BalasPadam
  17. saya pun sama seperti anda, guru sejak 23tahun. sebagai guru saya tahu hadiah apa yang saya suka dan hadiah demikian yang saya belikan untuk guru anak-anak saya. tapi anak saya selalu rasa idea saya pelik. beri hadiah guru yang ada kegunaan bukan untuk dikumpul sebagai perhiasan. saya beritahu mereka hadiah pen merah sangat praktikal, satu keperluan yang sentiasa digunakan.

    BalasPadam
  18. Selamat hari guru Anim.....
    Ok apa dpt gula mau sebulan tahan tu! Hehe

    BalasPadam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i