Sabtu, 8 Mei 2010

Koleksi Handbag


Kesempatan berbual di alam maya dgn sahabat lama di Shah Alam yang terpisah 17 tahun melalui FB memang menyeronokkan. Bila ditanya apa yg dia ingat tentang Anim. "Ingat, Anim yg handbag selalu tukar2 tu kan?"

Bila tenung2, belek2 kembali...iye ke Anim ni pengumpul bag? Dulu, masa muda2 mungkin kot. Sekarang ni dah 4 dekad usia berlalu..anak2 pun dah sekolah..rasa dah bukan hobi. Tapi bila ingat2 balik, setiap kali pegi shopping terutama di Sogo, 2 Abdul akan bertanya, "Umi, beli handbag tak tadi?".. Tu yg bersemangat pergi check dalam bilik.. 1,2,3.......mmm hanya ada 11 beg yg digunakan sekarang. Banyak ke tu? Rasa-rasa ramai lagi yang ada lebih dr angka itu. Banyak duit?? Taklah...yg free pun ada.  Kumpul jenama??? Ish, takde lah yg grand sangat...Local brand je..lainlah suami businessman. Ni kerja makan gaji, yg menurut perintah kerajaan.

Masa muda2 dulu merasalah jugak Bally . Itupun sebab Encik Suami beli semasa berkursus di luar negara.Bagaimanapun handbag2 yg ada sekarang ini bukan dibeli dgn tujuan pembaziran. Setiap handbag ada ceritanya.Setiap handbag ada gunanya...Selagi boleh digunakan..selagi itu masih disimpan.Anim sentuh cerita 8 beg yg terbaru.

Beg Bonia ini Anim beli di Sogo pd 2008. Waktu itu heboh dgn kes ragut. Stayed di Klang on that time. Senang nk bw naik komuter ke KL masa shopping. Nmpk kecil je tapi harga RM399.
UPDATE : Beg ini bakal diberikan kepada anak saudara raya ini kerana ketidakmampuannya mengisi segala gadget cikgu yang bertambah ~ hp, kamus Besta, kamera, purse...
 
Beg besar merah ni. Jenama Cotton Field. Sogo mari juga. Senang nak bw pergi kuliah kat Bangi masa tu. Nk bawa buku, purse malah air mineral boleh sumbat..Bawa satu beg, malas nak angkut banyak beg sebab tmpt parking dengan bilik kuliah jauh...Taklah mahal...dlm RM150 sahaja.
UPDATE : Beg ini sudah berada di tangan adik (Gee) sebab ...rasa besarlah pulak. Saiz terkini Mak Andeh  saiz L...beg lak saiz L...tak sesuai

 Beg Bonia ni dibeli tahun 2008, juga dr Sogo. Birthday present ke 40thn..RM450 after sale. Suami hulur RM500...RM50 masuk kocek Anim. Halal kata dia...okaylah.
UPDATE : Beg ni masih tersimpan tapi jarang-jarang pakai 
 
 Beg sandang Carlo Rino ni beli di Sg.Petani, Februari 2010. Tujuan utama senang nak bawa p travel. Kebetulan masa tu kami plan nak ke Medan-Danau Toba, senang bw beg begini...duit selit2 saja. Tak perlu buka purse, nk jalan senang..tak risau kena ragut, masuk toilet pun tak risau nk sangkut2.
UPDATE : Masih ada cuma MALU nak pakai je sekarang..Gaya "makcik gangster" sebab berselimpang di bahu. Rasa-rasa bakal diserahkan kepada anak saudara

  Beg Marc Jacob dan purse merah ni suami bw balik dari Jakarta, Februari lalu. Anim tak pesan apapun dari dia. Anim terima saja apa yg dia bawa balik....sebab kalau pesan tapi tak dapat apa dihajati, frust tonggeng...jadi terpulanglah dia nak bawa apa..Senangkan? Dia senang...Anim pun 
senang.

 Mesti pelikkan tengok beg yg hampir sama dgn beg sandang tadi? Anim mencari beg yg boleh masuk segala gadget. Terpandang beg ini di Sogo, hati berkocak riang. Baru lagi tu, dalam 3 bulan pakai. Material dia memang bagus, kena tempias hujan pun tak apa-apa. Senang lap kalau kotor...sama pun sama lah, siap dgn purse sekali Anim rembat.
UPDATE : Bakal dilontarkan (nak sedekah tak patut)sebab habis rusak tepi-tepi beg. Ayoooo...beg sekarang kurang kualiti. Beli tak sampai setahun...dah terkopek-kopek kulitnya. Kalau bawah RM100 tak le merungut begini.

 
Beg putih ni special sikit sebab hadiah dari sahabat bila dia pulang holiday dari Jakarta. Terkejut juga..Happy sesangat. Selalu juga bawa beg ini p kerja. Senang nak isi barang..kotak pensil pun boleh masuk.

Last sekali yg terbaru dlm simpanan ialah beg Coach kelabu ini. Tali extra dlm beg. Tak rancang pun..Adik ipar yg tolong belikan.(tapi duit Anim tau!) Dah tahu hobi kakak iparnya....bila kawan keluar negara...dia bagitau, nk tumpang sekaki tak? Wah...kita ngan adik2 ipar kan kamceng.Beg ini baru sekali keluar dr casingnya..Nk guna bulan 6 nanti..majlis kahwin seorang sahabat lama yg bertemu jodoh dgn teman baiknya suatu masa dahulu setelah masing2 kematian pasangan hidup. Kedua2nya sahabat Anim juga. Satu di Pantai Timur, satu di Selatan. Ehem..ehem...yg tambah teruja sebab Animlah orang tengahnya.. Majlis bersejarah.. kenalah bw handbag yg "grand" sikit.
UPDATE : Dulu masa beli...depa kata no.1 lah...itulah...terbang juga RM450. Tu dia...dalam fb la ni (online shop...RM100 pun dapat)..Apa nak buat...

P/S  Moral of the story, setiap orang ada hobi masing-masing..

4 ulasan:

  1. hahahaha.... kak anim "antu" bag rupanya... comel...
    2008 jer akak beli 2 bijik bag bonia? hohohoho .... comel....

    kak, carlo rino yang selempang tu bagi saya lah kalau tak nak... hahahaha...
    btw, betul, bag CR sekarang tak berapa tahan... cepat ranap... huhuhuhu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huda..itu cerita zaman dolu-dolu. Sekarang ke"hantu"an sudah insaf..hee

      Padam
    2. Saya ada be bonia hitam 2011 beli RM980, nk lego klu nk boh bg diskaun hebat...jarang pakai sygg

      Padam
    3. Saya ada be bonia hitam 2011 beli RM980, nk lego klu nk boh bg diskaun hebat...jarang pakai sygg

      Padam

Komen anda amat dihargai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ Anim : Inilah Ceritaku 2012 | All Right Reserved | Designed By Shahada Fauzi