Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
2 Abdul
Al Quran
Anak Angkat
Beijing
Bonda
Cameron Highlands
Cerita Si Kecil
Cerita Tuan Rumah
Dari Buku
Dari Dapur
Gambar Unik
Haji
Ipoh
JJ Cari Makan
Kongsi Ilmu
Misteri
Ole-Ole
Program Penutur Jati
Pulau Pangkor
Rabu Yang Senyap
Radio Kedah FM
Renungan
Sarawak Burung Kenyalang
Sekolah
Selebriti
Silent readers
Tanah Suci
Tazkirah
Teman
Terengganu Darul Iman
Thailand
Umrah
kat atas tu buah kuini dan bawah tu buah kerdas. Roomate saya (orang Kedah) dulu kata ini buah genuak. Memang sedap buah ni buat ulam..tapi lepas tu kena rajin2 sental bilik air la..haha.
BalasPadammemang tak tahu namanya pun... nampak pun rasanya tak pernah lagi kot.... nanti kalau jumpa nak try laa... saya suka ulam...
BalasPadamnajmiah..betul2 kuini dan genuak (kata penjual). alamak..baru plan nak merasa minggu ni, bau macam petai gak ke?
BalasPadamkazman_mai kedah, puaslah makan ulam. daun kari muda, daun cekur pun depa buat ulam, makan mentah2. sedap lak..
BalasPadamsejak kecik saya suka buah ni..tapi macam petai dan jering, buah kerdas ni duk ranking atas lagi dari segi kehancingan yang dihasilkan setelah dimakan..elok la kalau nak cuba merasa.Cuma nasihat saya, kalau nak berada di khalayak ramai, pergi berjamaah di masjid ke..janganlah makan ulam ini..kasihan orang-orang di sekeliling kita..hehe..
BalasPadamtu ka...hihi..
BalasPadamteruja nak cuba sedikit..