10 Komen untuk "Syirik Jangan Dimulakan"

  1. sangat setuju Anim. Kat rumah mak saya kami gotong royong adik beradik wat tapai..riuh rendah tok sah cakapla..ada yg period lagi..ok je, sedap, manis, putih! Tapi tahun ni tapai x menjadi..rasanya sebab ragi tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul, mesti ada sebab dari bahan kan..

      Padam
  2. selalu juga buat tapai pulut.... klu tak menjadi selalunya masalah pada ragi puncanya

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaa, mesti fasal ragi. bukan kerana buat sorok2 kan?

      Padam
  3. btl kak..slalu dgr gak org kata buat tapai dok diam baru manis..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan apa ita, depa tak bagi "air liur" masuk dalam tapai tu kalau dok bersembang....heee

      Padam
  4. Salamkenal, memang banyak pantang larangnyakan...

    BalasPadam
  5. salam kenal mak wardah.pantang larang tok nenek kita dulu..kita bawa pulak dalam kehidupan kita sekarang, nak check balik.. manalah tau bercanggah dengan agama

    BalasPadam
  6. Tulah kannn..tp yg jadi merah tu, awatnya?

    I sukaaaa sangat tapi pulut.esp pakai daun getah...tp hubby suka tapai ubi sebab dia jawa ke????heeee

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang jawa tak reti makan pulutlah..heeee. kalau kat johor, yg buat tapai pulut ni kan orang banjar, ye tak?
      merah...ntahlah. tu yg depa kata...

      Padam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i