Nama je omputih tapi pemilik gerai semuanya Melayu. Kat Kedah ni, kebanyakan gerai mesra nama. Gerai Bang Long, Kak Siti, Mak Lang, Kak Chik....payah nak jumpa nama glamer..heeee. Rata-rata menyediakan Mee Sup, Laksa dan Mee Udang Laut. Tapi kami ada hajat lain ni...
Bukan senang nak makan semudah ABC. Silap-silap...salah "keruk"...runtuh gunung jadi cam kami....
Last makan, masa emak jadi hakim Mee Udang . Walaupun kuah nampak cair...rasa manis kuah dari udang...Bukan pekat macam mee bandung...
Ketam masak sos tak dapat (ketam tak ada)...ganti sotong. Tertanya-tanya rahsia sos...
terliur tengok ais tu nyummm...nyummm
BalasPadamAda teknik nak "mengeruk" ais gunung tu. kalau dak...runtuh macam kami
BalasPadamsotong masak sos tu memang terliur tengoknyer :)
BalasPadamliza, sotong fresh memang lain rasanya..masak apapun, SODAP!
Padamuikkk.... tingginya menara aiskrim tu yee... mahu terliur tengok kejap... heee3x
BalasPadamtu sebab depa gelar ais gunung!..kena try skill "mengeruk"nya..
Padamtingginya aiskrim seumpama Gg. Jerai...mee udang pun nampak menyelerakan...kena i try ni...hehehe
BalasPadambukan senang nak mahir mengeruk ais gunung tu..kami tertewas..heee. mee udang tu kena compare dgn aziz mee udang, shaiful
Padambest tu eskacang gunung jerai pntai merdeka...prlu kekuatan mental yg tinggi nk abiskan tu...hahaha
BalasPadambetul..betul..baru separuh jalan kami sudah terkandas..
Padamusop mee udang kdg2 sedap kdg2 kureng..mungkin sbb tukang masak berbeza kot..klau dulu serius mmg terangkat.. ais kacang tu ja xpenah try walaupun dok p sna..
BalasPadam