8 Komen untuk "Rahsia itik yang kita tak tahu..."

  1. Kat kampung saya,emak ada bela itik...kau balik jer mesti buat rendang itik.. Mmg sedappp...

    Asben ain, masa baru2 kahwin tak reti mkn itik ni..tp sekarang terbalik la pulak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. mula2 mmg tak sudi makan..
      rasa sekali..terus tak tolak lagi
      kita pun suka buat rendang...terbaeekkkk...heheee

      Padam
  2. Oh xpayah rendam air panas ek...

    Kak anim, biase itik msak ape ye sedap..?
    Sy rase x pnah mkn dging itik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. depa kata kalau rendam air panas lagi payah cabut bulu..
      akak suka wat rendang atau masak "ungkep"..haha..pernah dgr ke?
      trylah..rasa sekali pasti nak lagi..

      Padam
  3. Pernah beli semangkuk Duck Green Curry kat restoran Thai tapi lepas tu tak termakan... hahaha... Mungkin tak sesuai lauknya kot. Kalau kat SP, selalunya orang buat masak lauk apa ek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang SP masak gulai le apalagi..
      depa yang pakar ni masak tak bau hamis..
      saya pun pernah try masakan itik kat restoran cina muslim,
      tapi tak habis telan..liat dan rasa lain sikit
      kena cari itik kampung..
      p/s kalau masak utk family, suka wat rendang@masak ungkep

      Padam
  4. Ooo... macam tu rupanya cabut bulu itik... tak sama macam ayam rupanya...

    BalasPadam
    Balasan
    1. bulu itik payah cabut kalau kena rendam air panas..
      kena cabut bulu time "kering" macam tu je..

      Padam

Komen anda amat dihargai

Tazkirah

i

Kisah 2 Abdul

i